Freitag, 28. März 2008

au fond


des etats unis ve de la grande chaumiere otelinin arasında mekik dokumaya harcanan zamana yakın bi süre, kendisinden acele etmesi istendiği belirtilmiş, olsa olsa 1 geceden bahsediyo olabilir, acele ricası her iki taraftan da geldiğinden, bi de hız faktörüne iki tarafın arasında oluşan, aslında çoktandır oluşmuş olan, var bi kere, yok edemezsin ki durduk yerde, uzaktan da olsa iletişim gücünün elektriği de katılırsa, 1 geceden bile bahsedilemez belki..

hiç bi şekilde ismi ilk dört harfine kısaltılmadan önceki gertrud'un sabırsızlığı, sessizliğe ve belirsizliğe artık dayanamaması, oysa ki ne kadar da kendinden emin adımlarla, yere tekme adeta, sergiliyodu dansını, tüm o siyah beyazlığa rağmen, daha önce sayısı belirsiz kere çalışılıp düşünülmüş, o daldaki uzmanlarının da kattığı yorumların da dikkate alınmasıyla birlikte tasarlanmış bir mükemmelliyet, bi yandan da, gertrud'un kesinlikle başkasının, herhangi bi başkasının ne fikirsel ne de fiziksel müdahelelerine izin vermediği, sadece kendi hayallerinden ve o anda oluşmasıyla sahnenin önündeki kitleye aktarması bir olurcasınayı düşündüren bi kendilik..

o kendiliğin içindeki sabırsızlığın da etkisiyle, sadece ekrana kitlenmiş, ya da onun sayesinde kitlenicek olan, kitleyeceğinden de hiç mi hiç şüphesi olmayan şaşırtıcı, bu sebeple de ürkütücü sahne anlarının yaratıcısı diyelim, soğuk hava koşullarında yetişenlerden olan, istediği kadar donuk ve işine aşık olsun, bahsedilen 1 gecenin olabildiğince kısa sürmesinde onun da payı vardı işte.. sonrasını düşünmek engeline saplanmadan gelişti zaman..


zaten gertrud kendini yeterince sağlama almıştı mesleğini eleştirmeyi meslek edinen adamı odasına kitleyip "sahnedeki varlığımı izlemiş olmandan sonraki etkilenmelerinle, al sana bi de bi kaç resim, renkli olmasını istediğim için kendi gözümle de renkleri dahil ettiğim çizimleri veriyorum sana, döndüğümde bunlara, yani bana dair, resimlerle tanıdığın bana dair, aslına bakarsan, bundan başka da bi ben yok ya, neyse, yazıp bi noktayla bitirdiğin sayfaları görmek istiyorum" diyerek..

odasında yalnız kalan adama da yapacak başka bişey kalmıyodu, bi yandan de la grande chaumiere’in bulunduğu sokak, bi yandan önceki geceden kalma, bulunmaması gerektiği yerden kurtuluş kutlamasının sarhoşluğu, çok da uzağa gitmeden de düşünecek olursak, çok emin olduğu kısa sürecek gecenin sonundaki birliktelik başarısı, kendisinin olmayacağını bile bile.. yazıcaktı bunları sadece, hiç bi taraf olmadan, herkes olma üstünlüğüydü onun yaşadığı.. gertrud’u daha da bi gert yapan bi üstünlük türü..


Keine Kommentare: